Nieuw pretpark-festival verbindt Nijmeegse najaarskermis met de Oktoberfeesten

NimmaLand: een week lang spel en feest op het Valkhof

Een pretpark en een festival in één – dat is NimmaLand. Een week lang spel voor de kleintjes en feest voor de volwassenen. Van 29 september tot en met 8 oktober staat het historische Nijmeegse Valkhofpark bol van de leuke activiteiten voor jong en oud.

NimmaLand: ’s middags voor de kinderen...

Nimmaland is iedere dag geopend van 12.00 tot 24.00 uur. En overdag is er voor de kleintjes van alles te doen! Denk bijvoorbeeld aan schminken, een kookworkshop, kindertheater, een animatieteam, en heel uniek: lasergamen rondom de Barbarossa-ruïne. Voor ouders is er het grote overdekte terras waar ze genieten van een lekker drankje en van waaruit ze hun kroost op de springkussens in de gaten kunnen houden. Nimmaland is gratis toegankelijk. Bovendien zijn er bij veel activiteiten leuke prijzen te winnen.

...’s Avonds voor de volwassenen

’s Avonds gebeuren de spannendste activiteiten en is het park voor de volwassenen. Want ook zij gaan lasergamen rondom de Barbarossa-ruïne, maar dan in het donker. Verder zijn er elke avond weergaloze activiteiten: denk bijvoorbeeld aan de Beierse Bierfeesten, een Tribute Party met David Bowie, Bruce Springsteen en U2, en een unieke verwijzing naar de Vierdaagsefeesten met het ‘Gevelconcert Unplugged’ (gratis toegankelijk). Nimmaland wordt afgesloten met het extra speciale Kermis-Op-Slot-Feest.

Achtergrond

NimmaLand is ontstaan als aanvulling op de najaarskermis en de Oktoberfeesten die in dezelfde periode in Nijmegen plaatsvinden. Met NimmaLand wordt de stad in deze periode nog aantrekkelijker voor verschillende groepen mensen. Dit jaar concentreert het evenement zich op het Valkhofpark, in de komende jaren groeit het uit tot een festival/pretpark dat de hele binnenstad overlapt. Binnenstadondernemers die geïnteresseerd zijn in de plannen voor de toekomst en graag betrokken willen zijn, kunnen contact opnemen met de organisatie via www.nimmaland.nl. NimmaLand wordt georganiseerd door Stormgevers Concepts Events, Buro De Kermis en Laserloods in opdracht van de gemeente Nijmegen.

Meer informatie ?

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.nimmaland.nl.